Digitalast i Sverige

Informationskampanj för AFA Försäkring

AFA Försäkring är arbetsmarknadens försäkringsbolag. Genom kollektivavtalen försäkrar de anställda på kommuner, landsting och regioner, samt inom den privata sektorn. Som de flesta andra försäkringsbolag har de gått över till den digitala sidan och har en kundwebb där försäkringstagare och administratörer enkelt kan sköta sina försäkringsärenden. Dock finns det en specifik målgrupp som till stor del fortfarande använder pappersblanketter; nämligen Sveriges kommuner och landsting.
MVi skapade kampanjen Digitalast i Sverige, en utmaning med målet att få fler att skrota pappersblanketten och börja använda kundwebben. Vi tog hjälp av Surahammars kommun som var den kommun som var allra bäst på att använda kundwebben 2013.
MUtmaningen hålls på digitalastisverige.se med en frekvent uppdaterad topplista som huvudpunkt. På kampanjsidan finns även vår film som skickades ut till försäkringsadministratörer runt om i landet.
MSom en del i kampanjen producerade vi även en stop motion-film som visar hur man enklast blir digital och kan slänga alla pappersblanketter.

År: 2014
Produkt: Film, Webb
Tjänster: SoMe, Kampanj, Koncept, Design

Kampanjsidan

Följ Åsele kommuns resa mot att bli “Digitalast i Sverige”

Blankettjakten. 1 av 3

Berätta för alla. 2 av 3

Krya på dig. 3 av 3