Dra åt skogen

Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 540 medarbetare. De har en fantastisk natur, ett bra kulturutbud och rikt musikliv. De arbetar aktivt med att kommunicera sitt erbjudande om en bra balans mellan arbete och privatliv. För att fortsätta att öka antalet invånare och inte riskera att hamna under 7000-strecket, krävs en ökad inflyttning.

UPPDRAG

Älvdalens kommun vill öka antalet invånare, behålla de befintliga, skapa intresse kring kommunen och få fler människor att se möjligheterna med att bo där. Baserat på befintligt koncept: ”Dra åt skogen”, framtaget av Älvdalens kommun tillsammans med Berghs, samt en relativt låg budget skulle vi skapa engagemang och spridning av budskapet hos målgruppen. 

UTMANING

“Dra åt skogen” – konceptet var skapat till de som drömmer om något mer. Mer närhet, mer tid med familjen, mer flexibilitet i jobbet, mer natur. Nu ville Älvdalens kommun använda det till att informera om de faktiska möjligheter kommunen erbjuder för de som flyttar dit.

LÖSNING

Med korta filmer i sociala medier samt en inspirerande kampanjsida fick de inspiration och information om allt som kommunen har att erbjuda.

År: 2021
Produkt: Lanseringskampanj
Tjänster: Varumärke, Kampanj, Koncept, Design

Kampanjsida för “Dra åt skogen” under Älvdalens kommun