Västervik Miljö & Energi — SoMe kampanj

En app som ger energi till annat.
Livet går fort ibland. Dagarna fylls av dagislämning, teamsmöten, gårdsstädning, skolavslutningar och aw med jobbet. Du ska hinna komma på vem du vill vara, vem du vill vara med, vad du ska göra när du blir stor och inte minst vad du ska laga till middag. Vem har tid att komma ihåg en soptunna då?

UPPDRAG

Skapa fler nedladdningar av Västervik Miljö & Energis app med fokus på sophantering samt öka kännedom om Västervik Miljö & Energi. Ett tydligt mål med kampanjen fanns redan definierat, att få fler att ladda ned Västervik Miljö & Energis app. Detta kommunicerades med fördelen att veta när dina sopor hämtas. Vi jobbade även utifrån möjligheten att bygga vidare på kommunikationen och koppla på fler erbjudanden och fördelar.

UTMANING

Målgruppen är bred, alla i Västervik. Här behöver vi med snabb kommunikation fånga hela målgruppen med ett roligt budskap. Resultatet blev över förväntan. Vi nådde i kampanjperioden 27,454 unika konton i en region med 36,650 invånare. Enligt svenskarna och Internet finns 7/10 svenskar på Facebook. Det innebär att vi når i princip alla Facebook-användare i kommunen under kampanjperioden.

LÖSNING

Lösningen blev ett kommunikationskoncept som fokuserade på ”energi till andra saker”. Med en app och en påminnelse behöver boende i kommunen inte ägna en gnutta energi åt att komma ihåg din soptunna. Så småningom kommer de inte heller behöva slösa tankekraft på att oroa sig över sin elförbrukning eller undra vad som pågår i elnätet. Allt finns samlat i din app från Västervik miljö och energi. Glöm soptunnan! Vi kommer ihåg den åt dig. Ladda ner vår app och få en påminnelse från oss när det är dags att ställa fram soptunnan för hämtning. Västervik Miljö & Energi hjälper dig.

Produkt SoMe-kampanj
Tjänster Koncept, Strategi